İçerikSeo

Düşük Rekabetli Anahtar Kelime Bulma Yolları (En Etkili Yöntemler!)

Web sitelerinin arama motorlarındaki konumunu belirlemek için yapılan SEO çalışmalarında, düşük rekabetli anahtar kelime kullanarak sıralama almak daha önemlidir. Yapılacak olan SEO çalışmalarına göre düşük ya da yüksek rekabetli kelimeler kullanılır.

Kısa sürede sonuç elde etmek için düşük rekabetli anahtar kelimeler kullanmak daha avantajlı olabiliyor. Sizlere, düşük rekabetli anahtar kelimelerin nasıl bulunacağını anlatmaya çalışacağım.

Düşük Rekabetli Anahtar Kelimeler Bulmak Neden Önemli?

İnternet arama motorlarında kelime aramaları, web siteleri arası rekabetin ortaya çıkmasını sağlar. Arama hacmi yüksek kelimeleri kullanmak başarıya ulaşmayı kolaylaştırır.

İnternette arama hacmini yüksek tutabilmek için düşük rekabetli kelimeler bulmak yapılacak işi kolaylaştıracaktır. Web sitelerine erişim trafiğini artırmak ve arama motorlarının sonuç sayfasında üst sıralarda görünmek her zaman önemlidir.

Arama oranı yüksek olan kelimeleri bulduğunuzda, hazırlayacağınız içerik içerisinde uygun yerlerde kullanabilirsiniz. Bu düşük rekabetli kelimeleri kullanarak içerik oluşturmanızı ve kısa sürede istediğiniz aranma oranına ulaşmanızı sağlayacaktır.

Anahtar kelime analizi

Düşük Rekabetli Anahtar Kelime Bulma Adımları

Arama motorlarının algoritma güncellemeleri yapmaları web sitelerinin seo çalışmaları yapmalarına ihtiyaç duyuruyor. Seo çalışmalarının amacı daha fazla erişim trafiği oluşturabilmektir. Kısa sürede yüksek arama oranına ulaşmayı sağlayan düşük rekabetli anahtar kelime bulma adımları şunlardır.

  • Beyin fırtınası yapmak,
  • Anahtar kelime planlama araçlarını kullanmak,
  • Düşük zorluk seviyesine sahip kelimeler için filtre uygulamak,

Bu adımları nasıl kullanacağınızı kısaca açıklayalım.

Beyin Fırtınası Yapmak

Web sitesi içeriklerinizi oluştururken hedef kitleye ulaşabilecek seçenekleri kullanmalısınız. Hedef kitlenin hangi anahtar kelimelerle arama yaptığını ve nelere ulaşmak istediğini tespit etmeli ve aklınıza gelen yeni fikirleri bir yere not almalısınız. Hedef kitlenin neler aradığını tahmin edebilmek için yeni fikirlere sahip olursunuz ve bu fikirler sayesinde yeni yol haritası oluşturabilirsiniz.

Beyin fırtınası yapabilmek için hedef kitleniz yerinde siz olsanız, içeriklere ulaşmak için nasıl arama yapardınız. Arama motorlarına yazabileceğiniz anahtar kelimeleri belirlediğinizde bu sizin için yeni bilgi havuzu oluşturacaktır. Sürekli beyin fırtınası yaptığınızda daha kesin ve doğru anahtar kelimeleri bulabilirsiniz.

Doğru anahtar kelimeleri bulabilmek için araştırmalarınızı SEO çalışmaları kapsamında yapmalısınız. İstediğiniz sonucu ulaşabilmek için kendinize belirli bir zaman ayırmalı ve kendinizi sürekli geliştirmeye çalışmalısınız.

Anahtar kelime araçları

Anahtar Kelime Planlama Araçlarını Kullanmak

SEO çalışmalarını yapacağınız zaman anahtar kelime analizlerinin yapılabilmesi için çeşitli araçlardan faydalanırsınız. Anahtar kelime planlamaları için profesyonel araçları kullanmaya dikkat edin.

Sizlere önerilen araçlara, bir ya da birden fazla anahtar kelime yazarak bu kelimelerin aylık arama hacimlerini görebilir, içerikleriniz için seçim yapabilirsiniz. Öncelikle belirlediğiniz kelimelerin rekabetteki zorluk seviyesini ölçmeli ve benzer kelimeleri not almalısınız.

Düşük rekabetli anahtar kelime bulma işlem adımlarından olan araç kullanma seçeneklerinde yapacağınız aramaların SEO uyumlu olmasına her zaman dikkat etmelisiniz.

Düşük Zorluk Seviyesine Sahip Kelimeler İçin Filtre Uygulamak

Seo uyumlu anahtar kelime bulma araçlarını kullanırken, kelimelerin zorluk seviyesine göre filtre seçeneklerini kullanabilirsiniz. Düşük rekabetli anahtar kelimelerin zorluk seviyeleri 0 – 10 arası olarak belirlenir. Kelime bulma araçlarında ayarlar yapılırken zorluk seviyesini 0 – 10 arasını seçtiğinizde, düşük rekabetli kelimeleri görebileceksiniz.

Seçtiğiniz anahtar kelime bulma aracının özelliklerine göre zorluk derecesi ayarı yaptıktan sonra bir ya da birden fazla kelime yazarak filtreleme yapabilirsiniz. Bu yöntemi kullandığınızda yazdığınız bazı kelimelerle ilgili binlerce anahtar kelime fikrine ulaşabilirsiniz.

Bulduğunuz kelimeler arasından aranma hacmi oranlarına göre istediklerinizi seçebilir, hazırlayacağınız içeriklerde uygun yerlerde kullanabilirsiniz.

Düşük Rekabetli Anahtar Kelimeleri Bulmak Kolay Mı?

Web sitelerinin, arama motoru dostu haline getirilmesi için yapılacak olan SEO çalışmaları ne çok kolay ne de çok zordur. Önemli olan ne yapacağınızı bilmenizdir. Düşük rekabetli anahtar kelimeleri bulmak düşünüldüğü kadar zor değildir.

Dünyanın en çok kullanılan arama motoru Google, sistemlerini sürekli güncellediği için anahtar kelimelerin zorluk seviyesini ölçmek zor oluyor. Yapılan güncellemeler nedeniyle Google hangi anahtar kelimelerin ön plana çıkartıldığı zaman aralığını bulmak zorlaşıyor.

Google kalite yönergelerinde yer alan bilgiler, anahtar kelimelerin sıralamaları konusunda olumlu sonuçlara ulaşılmasını sağlıyor. Düşük rekabetli anahtar kelimeleri bulmaya çalışırken dikkat edilmesi gereken konulardan birisi SEO kriterlerinin bilinmesidir. Anahtar kelimeler için kullanılan kriterleri bilmek yapacağınız işlemleri kolaylaştıracaktır.

Anahtar kelime zorluk seviyesini belirlemede kullandığınız profesyonel araçlar, kelimelerin bağlantılarını dikkate alarak rekabet oranının belirlenmesini sağlayacaktır. Düşük rekabetli anahtar kelimeyi bulmaya çalışırken göz önünde bulundurmanız gereken faktörler şunlardır.

  • Arama niyeti,
  • Web sitesinin otoritesi,
  • Yüksek kaliteli bağlantılar,

Anahtar kelime bulmanızda sizlere yardımcı olacak olan bu konular işlemlerinizi kolaylaştıracaktır.

Search intent

Arama Niyeti

İçerikler oluşturulurken kullanılacak olan anahtar kelimeler, Google aramalarında sitenizin bulunmasını sağlamalıdır. Düşük rekabetli anahtar kelimelerin rekabet seviyesi düşük olsa da arama yapacak olan kişinin arama niyeti baz alınarak göre içerikler üretmelisiniz.

Kullanıcıların arama niyetlerine yönelik içerikler üretemediğinizde yapacağınız çalışmaların bir anlamı olmayacaktır. Dikkat etmeniz gereken konulardan birisi belirlenen anahtar kelimelerin anlamlı içerikler üretilebilmesidir.

Anahtar kelimeler kullanılacakları içeriklere göre dört farklı kategoride ele alınır.

Bilgilendirme:

Kullanıcıların arama yaptıkları konulara ön plana çıkartır.

Gezinme:

Herhangi bir konuda bilgi araması yapanların web sitesi aramasıdır.

Ticari araştırma:

Kullanıcının ihtiyaç duyduğu ürünü araması ve satın alma karar aşamasında ortaya çıkar.

İşlemsel:

Kullanıcının ihtiyacına uygun ürünü bulması ve satın alma işlem aşamasıdır.

Düşük rekabetli anahtar kelimelerinizin hangi grupta yer aldığını araştırma yaparak bulabilir ve içeriklerinizde ona göre kullanabilirsiniz.

Anahtar kelime bulma araçlarında, belirlediğiniz anahtar kelimelere başka kelimeler ekleyerek istediniz aramaları yapabiliyorsunuz. Rekabet düzeyi düşük anahtar kelime arama işlemlerinde işlem adımlarını şu şekilde yapabilirsiniz.

  • Anahtar kelime ya da kelimelerin girişi yapılır,
  • “KD Filtresi” düşük rekabet ayarı seçilir,
  • “Dahil Et” filtresine seçtiğiniz kelimeleri ekleyin,
  • o kısımda “herhangi bir kelime” sekmesini seçin,

Bulmuş olduğunuz anahtar kelimeleri, içerik oluşturduğunuz platforma göre farklı soru türlerinde uyarlayabilirsiniz. Bu web sitesi, sosyal medya ya da blog sayfaları için farklı olacaktır.

Düşük rekabetli anahtar kelimeleri bulmaya çalıştığınız araç uygulamalarında, sorular kısmını seçerek, içeriklerde kullanabileceğiniz soru tiplerini daha kolay ve hızlı bulabilirsiniz.

Web Sitesinin Otoritesi

Arama motorları tarafından indekslenen ve anahtar kelime aramaları ile bulunan web sitelerinin otoriteleri 0 ile 100 arasında değerlendirilir. Değerlendirmeler, web sitesinin aldığı backlink yoğunluğuna göre belirlenir.

Web sitelerinin arama motorlarında üst sıralarda yer alması için çalışmalar yapan SEO uzmanları, web sitesi otoritesinin önemli olduğunu düşünür. Google algoritmalarında ise web sitesi otorite değerlemesinin kullanılmadığı, Google yetkilileri tarafından belirtiliyor.

Google sıralamalarına dikkat edildiğinde, düşük rekabetli anahtar kelimelere sahip olan sitelerin, yüksek otoriteye sahip ve arama sonuçlarında üst sıralarda yer aldığını görebilirsiniz. Bu web sitesi otoritesinin ne kadar önemli olduğunu düşüncelerine sahip olmanızı sağlayacaktır. Herhangi bir anahtar kelime ile Google araması yaptığınızda ilk sayfada gösterilen web sitelerinin en düşüğünün otorite puanının 76 ve üstü olduğunu görebilirsiniz.

Yüksek Kaliteli Bağlantılar

Bir web sitesinin arama motorları sonuç sayfasında üst sıralarda yer almasında hem anahtar kelimelerin hem de backlink bağlantılarının kalitesi önemlidir. Yüksek kaliteli bağlantılar için belirlenen backlink seçeneklerinin kaliteli olup olmadığını anlayabilmek için şunlara bakılır.

  • Backlink veren site ve bağlantı kalitesine,
  • Sitenin sayfa otoritesine,
  • Linklerin sayfadaki yerleşimi,
  • Backlink bağlantı metinleri,
  • Backlick bağlantısının dofollow ya da nofollow olması,

Anahtar kelimelerin zorluk derecelerini belirlerken en kolay yolu seçmeli ve arama sayfasındaki ilk 10 sonuçtaki bağlantıları incelemelisiniz. İlk sayfadaki sitelerin backlink bağlantılarını kontrol etmek çalışmalarınız için yeni fikirler edinmenizi sağlayacaktır.

Rekabet Gücü Yüksek Anahtar Kelimeleri Kullanmaktan Kaçınmalı Mıyız?

İnternet aramalarında daha fazla trafiğe sahip olabilmek için hızlı sonucu ulaştıracak yöntemler tercih edilir. Bunun için düşük rekabetli anahtar kelimeler tercih edilir. Bu kısa vadede sonuca ulaşmayı sağlayabilir.

Ancak rekabet gücü yüksek anahtar kelimelerin web sitesi ya da diğer sayfalar için sunacağı farklı faydalarda vardır. Yapılacak çalışmalarda tüm seçenekler göz önünde bulundurulmalıdır. Arama motorlarında web sitenizin hemen fark edilebilmesi için çalışmalarınızda “anahtar kelime aracı” ve “backlink denetleyici” kullanmanız gerekiyor.

Bu iki araç, ihtiyacınız olan ve isteğiniz zorluk derecesindeki anahtar kelimeleri bulmanızı sağlayacaktır. Anahtar kelime bulma işlemlerinde hedeflerinize ve yerine göre rekabet gücü yüksek anahtar kelimelerde kullanabilirsiniz.

İçerik Editörlüğü Hizmeti

Sonuç Olarak

Düşük rekabetli anahtar kelimeler çoğu zaman kısa vadede istenilen sonuca ulaşmanızı sağlayabilecektir. Ancak her zaman işinizi kolaylaştırmayacak ve farklı çalışmalarda yapmanız gerekebilecektir.

Anahtar kelime bulma çalışmalarını yaparken backlink bağlantılarını da inceleyebilir, nasıl faydalanabileceğinizi öğrenebilirsiniz. Google arama motorunda üst sıralara kısa sürede çıkmayı düşük rekabetli anahtar kelimelerle sağlayabilirsiniz. Bu geçici olabileceğinden önemli olan kalıcı olmayı başarabilmektir.

Kalıcı olmak, web sitenizin otoritesini ve marka değerinizin güçlenmesini sağlayacaktır. Düşük rekabetli anahtar kelime bulma araçlarının kullanımı ve işlem kolaylıklarını öğrenerek işlemlerinizi yapmaya başlayabileceksiniz.

İçerik Kraldır

İçeriğin ne kadar önemli ve değerli olduğunu biliyor musunuz?

İlgili Makaleler

12 Yorum

  1. featured snippet hakkında verdiğiniz detaylı bilgiler için çok teşekkür ederim emeğinize sağlık

  2. Gayet güzel bilgiler anlatım olarak aklımızda kalan sorunları tam açıklayıcı olmuş emeğine sağlık tebrikler

  3. Web sitelerinin arama motorları sonuç sayfasının üst sıralarda yer almasında backlink bağlantılarının kalitesinin önemi çok güzel anlatılmış,

  4. Her zaman her an kullandığım unsuru bilmiyormusum çok teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için

  5. Featured Snippet hakkında ve içerik anahtar kelimesi.. çok güzel bilgilendirici bir yazı olmuş gerçekten aklımdaki bütün sorular yok oldu teşekkür ederim başarılar dilerim

  6. Gayet güzel bilgiler anlatım olarak aklımızda kalan sorunları tam açıklayıcı olmuş emeğine sağlık tebrikler herkese tavsiye ediyorummmm…

  7. Bu kadar ayrıntılı anlatımı ilk defa okudum ve oldukça bilgilendim herkesin emeğine sağlık çok güzel bir yazı olmuş.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu
SEO Paketleri - Kastamonu Haber - Hasta Yatağı Kiralama - Hasta Yatağı Kiralama - Hasta Yatağı Kiralama - Hasta Yatağı Kiralama - Resim Yükle - Firma Rehberi - Firma Rehberi - Firma Rehberi - Firma Rehberi - Firma Rehberi - Firma Rehberi - Firma Rehberi -